fbpx

Harry meets… boosheid!

Deze week ontmoet Harry de emotie boosheid. Boosheid is één van de zeven universele emoties die ontstaat als we van ons doel worden afgehouden of ons benadeeld voelen.
Als boosheid extreme vormen aanneemt, dan is boosheid één van de gevaarlijkste emoties.

De primaire boodschap van boosheid is “ga weg!” en communiceert het ongenoegen tot de dreiging.  

Harry is niet vaak boos, hij is een vrolijke man. Maar Harry kan boos worden als zijn doel wordt onderbroken, als hij onrechtvaardigheid signaleert, als iemand zijn vrouw of dochter kwaad wil doen. Maar ook als hij iemand anders zijn boosheid ziet of als hij wordt bedrogen, afgewezen of verlaten. Daarnaast wordt Harry ook boos als hij iemand de wet ziet overtreden of afwijkt van culturele regels.

Gezichtsuitdrukkingen zijn een rijke bron van emotionele en cognitieve gegevens.
Dr. Paul Ekman heeft een methodiek ontwikkelt waarmee je de signalen van de zeven emoties kunt herkennen. Woodlande Emotional Intelligence is het enige trainingsinstituut in Nederland dat onder licentie van Paul Ekman International (PEI) de cursus van Dr. Paul Ekman mag verzorgen.

Kijk op onze website voor meer informatie over de Nederlandse versies van Dr. Paul Ekmans cursussen, Emotional Skills and Competencies (Geavanceerde Gesprekstechnieken) en Evaluating Truthfulness and Credibility (Toegepaste Waarheidsvinding).