fbpx

Cursus Gesprekstechnieken en Waarheidsvinding

In onze vierdaagse combinatiecursus is een combinatie van Gesprekstechnieken en Waarheidsvinding.

De cursus bestaat onder ander uit drie delen: de mens, de omgeving en beïnvloeding. Tijdens de cursus werk je met methodes om betere gesprekken te voeren, waarbij je let op de emoties van de ander. Hiervoor gebruik je verschillende beproefde methodes.

Gesprekstechnieken

Tijdens Gesprekstechnieken leer je jouw eigen emoties herkennen; het managen hiervan; het herkennen van emoties bij anderen en tenslotte het managen hiervan.
Wanneer je jezelf bewust bent van jouw eigen emoties en je kunt de emoties managen bij een ander kun je meer uit een gesprek halen en/of een betere relatie opbouwen.
In onze cursus ligt de focus altijd op de toepassing van deze technieken tijdens gesprekken.

“…van zwart-wit TV naar kleuren TV “

Tijdens mijn werk onderhandel ik vaak over grote bedragen. Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze uitstekende training ga ik veel bewuster een gesprek in…….”

Waarheidsvinding

Door aandachtig te luisteren en te observeren is het mogelijk afwijkingen van de zogenaamde baseline vast te stellen. Dit is niet eenvoudig, maar zeker aan te leren. Op zichzelf zeggen deze afwijkingen niets en bij verkeerde interpretaties kunnen ze zelfs leiden tot een foute, voorbarige conclusie.
Maar deze afwijkingen kunnen we wel gebruiken om een hypothese op te stellen, die we vervolgens testen. Door het stellen van de juiste vragen kunnen we de hypothese bevestigen of ontkrachten. Deze methode maakt het mogelijk om een hele goede inschatting van de geloofwaardigheid van de gesprekspartner te maken.

Ook besteden we veel aandacht aan de rol van het geheugen en het bewust worden van de invloed van vooroordelen.

De cursus is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek van meerdere onderzoekers.

Ik gebruik de technieken zeer regelmatig. Op mijn werk helpt de kennis die ik heb opgedaan in mijn coachende rol. Ik herken emoties al in een vroegtijdig stadium. Zowel bij mijn gesprekspartners als bij mijzelf. Dat komt privé ook nog weleens van pas…

Jouw investering: € 2525,00 (excl. btw).