fbpx

Combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/ Toegepaste Waarheidsvinding

In onze vierdaagse combinatiecursus hebben wij de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken en de cursus Toegepaste Waarheidsvinding samengevoegd tot één cursus.

Beide cursussen staan op zichzelf, waardoor een gedeeltelijke overlap niet te voorkomen is en door de cursussen samen te voegen wordt deze overlap voorkomen.

De eerste twee dagen volgt u de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken en de volgende twee dagen de cursus Toegepaste Waarheidsvinding. Beide cursussen sluit u (desgewenst) af met een test. In beide delen wordt gewerkt met het leren herkennen van emoties van de universele uitdrukkingen.

Geavanceerde Gesprekstechnieken

Dit gedeelte van de cursus bestaat uit vier delen: het herkennen van de eigen emoties; het managen hiervan; het herkennen van emoties bij anderen en tenslotte het managen hiervan.
Wanneer je jezelf bewust bent van jouw eigen emoties en je kunt de emoties managen bij een ander kun je meer uit een gesprek halen en/of een betere relatie opbouwen.
In onze cursus ligt de focus altijd op de toepassing van deze technieken tijdens gesprekken.

“…van zwart-wit TV naar kleuren TV “

Tijdens mijn werk onderhandel ik vaak over grote bedragen. Met de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze uitstekende training ga ik veel bewuster een gesprek in…….”

Toegepaste Waarheidsvinding

Door aandachtig te luisteren en te observeren is het mogelijk om afwijkingen van de zogenaamde baseline vast te stellen. Dit is niet eenvoudig, maar zeker aan te leren. Op zichzelf zeggen deze afwijkingen niets en bij verkeerde interpretaties kunnen ze zelfs leiden tot een foute, voorbarige conclusie.
Maar deze afwijkingen kunnen we wel gebruiken om een hypothese op te stellen, die we vervolgens testen. Door het stellen van de juiste vragen kunnen we de hypothese bevestigen of ontkrachten. Deze methode maakt het mogelijk om een hele goede inschatting van de geloofwaardigheid van de gesprekspartner te maken.

Ook besteden we veel aandacht aan de rol van het geheugen en het bewust worden van de invloed van vooroordelen.

De cursus is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek van meerdere onderzoekers, waaronder professor Paul Ekman (bekend van onder andere de serie Lie to Me en de animatiefilm Inside Out).

Zowel de Geavanceerde Gesprekstechnieken als Toegepaste Waarheidsvinding gebruik ik zeer regelmatig. Op mijn werk helpt de kennis die ik heb opgedaan in mijn coachende rol. Ik herken emoties al in een vroegtijdig stadium. Zowel bij mijn gesprekspartners als bij mijzelf. Dat komt privé ook nog weleens van pas…

Jouw investering: € 2475,00 (excl. btw).