Ons verhaal

Ons verhaal

In hun zoektocht naar meer verdieping voor cursisten, voor wie communicatie én de interpretatie daarvan van groot belang is, ontdekten Tim en Marc de trainingen van Paul Ekman International.

In mei 2015 volgden zij in Stockholm de cursus Evaluating Truthfulness and Credibillity (ETaC) en in Manchester de cursus Emotional Skills and Competencies (ESaC) via Paul Ekman International. Hier kwamen zij meer dan enthousiast van terug en volgden aansluitend de zogenaamde Train-the-Trainer cursus bij Paul Ekman International in Manchester. Aansluitend volgde ook Mike deze cursussen. Alle drie de trainers mogen zich, na een langdurig kwalificatieproces, Paul Ekman-gecertificeerde trainers noemen.

Het effect van de trainingen was snel bekend en inmiddels zijn er zo’n dertig trainingen gegeven aan cursisten die in high-stake face-to-face gesprekken de geleerde technieken in de praktijk weten toe te passen.

De kracht van de trainers is dat zij de geleerde technieken in de praktijk toepassen, ook onder zware omstandigheden.

Marc, Mike en Tim waren zo enthousiast over het succes van deze trainingen binnen hun werkomgeving, dat zij in april 2016 de stap hebben genomen om deze trainingen ook in een andere setting weg te zetten. De oprichting van Woodland Emotional Intelligence was daarmee een feit.

De afgelopen jaren hebben zij trainingen en workshops gegeven aan verschillende branches, waaronder de overheid, Verenigde Naties, Automotive en onderwijsinstellingen. Daarnaast verzorgden zij verschillende open trainingen ESaC en ETaC.

Sinds februari 2020 is Tim de enige eigenaar van WoodlandEI, maar Marc is nog steeds beschikbaar als gecertificeerd trainer.