fbpx

De zoektocht naar verdieping gesprekscursus leidt tot de oprichting van Woodland Emotional Intelligence

De methodieken van Paul Ekman zorgen voor verdieping van de cursus gesprekstechnieken

Tijdens hun zoektocht naar verdieping voor een defensiecursus gesprekstechnieken, stuiten trainers Tim, Marc en Mike op de methodiek van Ekman. In 2015 volgden zij de cursus bij Paul Ekman International. Daarna volgden zij de train-de-trainer- cursus. Een jaar later geven ze de cursus volgens de methodiek van Paul Ekman aan defensiepersoneel. Het personeel past de methodiek toe tijdens operationele high-stake face to face gesprekken.

De oprichting van Woodland Emotional Intelligence BV wordt werkelijkheid

De resultaten bij Defensie zorgen ervoor dat Mike, Marc en Tim meer van deze cursussen willen geven. In 2016 richten de trainers Woodland Emotional Intelligence BV op. De trainers zijn alle drie militair, daarvan komt iets terug in de bedrijfsnaam. Dat is Woodland, het camouflagepatroon van het gevechtspak van de Koninklijke Landmacht. Emotional Intelligence omdat de cursussen daarover gaan.

Het roer gaat om in 2020

Een bedrijf runnen naast een fulltimebaan past niet altijd. Zeker niet als de baan inhoudt dat je af en toe op missie gaat. Daardoor overwogen de trainers te stoppen met Woodland Emotional Intelligence. Overtuigd van het product wordt Tim in februari 2020, de enige eigenaar van Woodland Emotional Intelligence BV. Omdat Mike onregelmatig werkt stopt hij als trainer, Marc blijft cursussen geven voor Woodland Emotional Intelligence. Het roer is om, het logo wijzigt, het cursusmateriaal krijgt een update en de acquisitie breidt uit.

De trainers van Woodland Emotional Intelligence hebben praktijkervaring

De methodiek van waarheidsvinding die ze trainen in de cursus, passen zij toe in de praktijk. Dit doen zij onder militaire operationele omstandigheden. Tim is officier bij de Koninklijke Landmacht en uitgezonden naar Kosovo, Cyprus, Bosniƫ en Afghanistan. Marc is als onderofficier bij de Koninklijke Landmacht uitgezonden naar Cyprus, Bosniƫ, Afghanistan en Mali. Bovendien zijn ze, met vijfenzeventig cursussen op de teller, ervaren trainers. Als klanten begroeten zij de afgelopen zes jaar onder ander cursisten van Defensie, Politie, maar ook van het pensioenfonds PGGM en de automotive gigant Fource.

De trainers zijn experts op hun vakgebied en ontwikkelen zich verder

Zowel Tim als Marc zijn door Dr. Paul Ekman gecertificeerd. Hierdoor zijn zij als enige trainers in Nederland bevoegd de cursussen te geven. Daarnaast blijven zij zich ontwikkelen en volgen beiden de Masters Degree in Communication, Behaviour and Credibility Analysis aan de Universiteit van Manchester. Tim heeft deze in augustus 2021 succesvol afgerond, Marc hoopt dit in april 2023 te doen.

Team WoodlandEI: Tim, Marc & Anika

WEI breidt uit

Met de komst van trainer in opleiding Anika werkt Woodland Emotional Intelligence aan haar toekomst. Anika leert van Tim en Marc de fijne kneepjes van de methodieken. Zo gaat ze in september 2022 goed voorbereid naar de train-de-trainer-cursus van de Paul Ekman Group. Zodat ook zij gecertificeerd voor de klas staat. Anika studeerde Scandinavische Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werkzaamheden voor Woodland Emotional Intelligence, werkt zij voor het Scandinavisch Vertaal- en Informatiebureau Nederland.