fbpx

Het leek zo’n betrouwbaar persoon…. en toch is het fout gelopen.

Dit kan in allerlei situaties voorkomen. Het kan gaan om een deal waar veel geld mee gemoeid is of je hebt iemand aangenomen die zijn CV iets meer dan overdreven heeft.

Dit kan veel schade opleveren, zowel financieel als emotioneel.

Je kunt jezelf hier heel goed tegen wapenen. Naast een stortvloed van mooie woorden communiceert de gesprekspartner namelijk ook via vier andere kanalen. Dit is via (micro)- gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal, de spreekstijl en het stemgebruik.  In de praktijk besteden we hier weinig aandacht aan.

Door hier meer op te focussen kun je afwijkingen constateren van de zg. baseline. Dit zegt niet zoveel, maar via een bepaalde vraagtechniek is het mogelijk het waarheidsgehalte te evalueren.

Het is niet moeilijk aan te leren, met de kennis en vaardigheden na de 3 daagse cursus Toegepaste Waarheidsvinding is het al prima te doen. En door het regelmatig toe te passen gaat het uiteindelijk vanzelf!

En het mooie is natuurlijk, dat door deze investering in tijd en geld de kans om weer bedrogen te worden veel kleiner wordt. En dat scheelt weer geld en frustraties!