fbpx

Harry meets… angst!

De afgelopen maanden waren onzekere tijden. Deze onzekerheid kan je angstig maken, angst om een dierbare te verliezen, angst om je baan te verliezen. Ook Harry ervaart zo nu en dan angst. Voor Covid, als hij tijdens een avond stappen in zijn eentje een grote groep ruziezoekende jongeren tegenkomt. Tijdens Covid omdat de lockdown voor allerlei onzekerheden zorgt: blijft zijn familie gezond, kan zijn werk blijven doorgaan. Zowel fysiek als emotioneel kun je angst ervaren. Deze week gaat Harry angst niet uit de weg: Harry ontmoet… Angst!

Angst is een van de zeven universele emoties die door iedereen over de hele wereld wordt ervaren. Angst ontstaat als er kwaad of schade dreigt. Deze dreiging tot schade/kwaad kan fysiek, emotioneel, psychologisch, reëel of ingebeeld zijn. Angst heeft een belangrijke rol bij het beschermen van onszelf. Het mobiliseert je om kwaad/schade te voorkomen of te verminderen.

Wil je meer leren over het lezen van emoties bij jezelf of een ander? Kijk op onze website voor meer informatie: https://woodlandei.nl

Harry meets… Verdriet!

In deze tijd van elkaar minder vaak zien, afscheid moeten nemen van geliefden, werk en zelfs je sociale contacten, ervaren wij vaker de emotie verdriet. Ook Harry heeft in deze periode vaker te maken met de emotie verdriet, daarom ontmoet Harry deze week…. Verdriet.

Verdriet is een van de zeven universele emoties en wordt door iedereen ter wereld ervaren bij het verlies van iemand of iets dat belangrijk is.

De oorzaak van verdriet varieert en is gebaseerd op persoonlijk of cultureel gevoel. Hoewel verdriet vaak als negatief wordt ervaren, heeft het een belangrijke functie voor het signaleren van de behoefte aan hulp of troost.

Meer weten over het lezen van emoties bij jezelf of een ander? Kijk op https://woodlandei.nl

Harry meets… Minachting!

Na een weekje rust mag Harry vandaag weer op pad. Vandaag meets Harry…. Minachting.

Minachting is een van de zeven emoties met universele uitdrukkingen. Wat bij minachting anders is, is dat de uitdrukking bij de emotie niet altijd hetzelfde is. Hij kan voorkomen met een kleine glimlach of met een boze uitdrukking.

Wat wel altijd te zien is, is de mondhoek die aan een kant wordt opgetrokken en een beetje wordt ingetrokken.

Wil jij ook leren de universele uitdrukkingen van de zeven emoties te lezen? Kijk dan op onze website voor meer informatie over onze cursussen.

Cursist deelt positieve cursuservaring met collega’s

Hoe leuk is het om te lezen dat een cursist aan onze cursus Toegepaste Waarheidsvinding zijn positieve ervaring deelt met zijn collega’s!

Bram Vennegoor is als principal werkzaam op de afdeling Due Dilligence van PGGM en heeft van 27 t/m 29 oktober bij Woodland Emotional Intelligence de cursus Toegepaste Waarheidsvinding gevolgd.

Bram schreef:

“Deze mail deel ik met jullie om een positieve ervaring te delen over een externe training die ik heb gevolgd. Het ging om de training Toegepaste Waarheidsvinding, die door het bureau Woodland Emotional Intelligence (https://woodlandei.nl/) is gegeven. Woodland Emotional Intelligence biedt daarnaast ook een training Geavanceerde Gesprekstechnieken aan.

Ik heb de training Toegepaste Waarheidsvinding als erg prettig en zeer nuttig voor mijn werkgebied ervaren. Ondanks de beperkingen vanwege COVID-19 heeft de training in een veilige omgeving kunnen plaatsvinden. De trainingen die Woodland Emotional Intelligence verzorgt, kunnen misschien ook relevant zijn voor andere professionals binnen PGGM. Vandaar dat ik deze ervaring graag met jullie deel. Mochten jullie meer willen weten, dan geef ik graag verdere toelichting.”

Als tip gaf Bram ons mee contact te zoeken met de PGGM Academy om zo onze trainingen bij meer mensen onder de aandacht te brengen of aan te bieden als onderdeel van de PGGM Academy.

Daar is WoodlandEI mee aan de slag!

Bram, dank voor je tip en email aan jouw collega’s! We zien je terug bij onze cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken in februari volgend jaar!

Geïnteresseerd geraakt in onze cursussen na Brams verhaal? Kijk op onze website voor meer informatie.