Nooit te oud om te leren!

Vol trots kunnen wij melden dat onze trainer Tim zijn opleiding MSc Communication, Behaviour and Credibility succesvol heeft afgesloten.

Tim heeft deze opleiding gevolgd aan de Manchester Metropolitan University. De universiteit verzorgt deze opleiding samen met de Emotional Intelligence Academy.

Zijn onderzoek heeft Tim gedaan binnen het Ministerie van Defensie. Hij kijkt terug op een interessant en mooi avontuur, dat zich in deze gekke tijden vooral online heeft afgespeeld.

Voor WoodlandEI een verdieping en waardevolle aanvulling op de bij Tim al aanwezige kennis op het gebied van Emotional Intelligence, Geavanceerde Gesprekstechnieken en Waarheidsvinding.

Geen vierdaagse maar vijfdaagse combinatietraining

Maandag 15 november zijn elf cursisten bij Woodland Emotional Intelligence gestart met een vijfdaagse combinatiecursus. Op verzoek van de klant is door ons een module Basis Gesprekstechnieken toegevoegd aan de vierdaagse cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding.

De module Basis Gesprekstechnieken staat volledig in het teken van het voeren van gesprekken. Tijdens de gesprekken maken de cursisten gebruik van beïnvloedingstechnieken en worden zij bewust gemaakt van de invloed van cultuur op een gesprek. Trainingsacteur Chris zorgde ervoor dat de cursisten de technieken uitgebreid konden oefenen.

De module vormt een mooie basis voor het cursusdeel Geavanceerde Gesprekstechnieken die de cursisten op dag twee en drie volgen. Op onze vaste trainingslocatie Schimmel1885, worden de cursisten deze dagen meegenomen in de wereld van het herkennen van de eigen emoties en die van de gesprekspartner.

Meer weten over WoodlandEI? Klik hier!

Resultaat om trots op te zijn! Cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding beoordeeld met gemiddeld een 9!

Woodland Emotional Intelligence kijkt terug op een meer dan geslaagde combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding. In de evaluatie beoordeelden de cursisten de cursus gemiddeld met een negen!

Leren micro-expressies te herkennen

Trainers Marc en Tim werden tijdens deze training ondersteund door Anika, die hiermee voorzichtig haar eerste stappen zette in de wereld van Emotional Intelligence. Zij hebben samen vier intensieve cursusdagen verzorgd. Met een eindresultaat om trots op te zijn!

Trainers Tim en Marc hebben de aandacht van de cursisten

Dagen waarin de cursisten werden meengenomen in de wereld van het herkennen van de eigen emoties en die van een ander; om aansluitend de methodiek van waarheidsvinding goed te leren toepassen. Toepasbaar in een variëteit aan branches.

De cursisten zijn onder andere werkzaam bij de politie, defensie, maatschappelijk werk, inkoop, techniek, juridische ondersteuning en de beleggingswereld. Na afloop gaven zij allemaal aan de geleerde stof te kunnen en willen toepassen tijdens hun werkzaamheden.

Ruime setting

Onze vaste trainingslocatie Schimmel1885 heeft de cursisten weer voorzien van uitstekende catering, een welkome afwisseling tijdens de cursusdagen.

De cursisten kunnen ter afsluiting de komende weken nog aan de slag met de eindtesten, hier moeten zij met behulp van de geleerde methodieken, videofragmenten analyseren.

Wil jij dit ook leren en meer weten over onze cursussen en zelf deelnemen? Kijk dan verder op onze website voor meer informatie en ons cursusaanbod.

Unieke training SPIN-vraagtechniek en Waarheidsanalyse

Met de SPIN-vraagtechniek leer je op een zeer effectieve manier een doelgerichte behoefteanalyse te maken. De kracht van deze techniek is dat de klant zelf zijn behoefte  voor een product of dienst uitspreekt. 

Met de training Waarheidsanalyse leer je de emoties die je hoort of ziet (soms maar heel kort, maar vooral onbewust) te herkennen bij een ander en jezelf. Hierdoor is het mogelijk een betere relatie met je gesprekspartner op te bouwen. Daarnaast maak je kennis met de methodiek om de waarheid tijdens een gesprek te herkennen en te analyseren.

Samen vormen deze trainingen een uniek product. De SPIN-vraagtechniek is al een krachtig middel en wordt door de toevoeging van de Waarheidsanalyse vele malen versterkt. Je leert de verbale en non-verbale signalen van jouw gesprekspartner herkennen en interpreteren.

De trainingen worden verzorgd door Ruurd Ochse Trainingen in samenwerking met Woodland Emotional Intelligence.

Aanmelden via IVA

Wil jij ook leren de waarheid te evalueren en jouw eigen emoties of die van een ander te herkennen tijdens een gesprek?

Dat kan tijdens onze unieke vierdaagse combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding die wij van 5 t/m 8 oktober verzorgen op onze vaste trainingslocatie in Woudenberg.

Tijdens de eerste twee cursusdagen leer je wat je met de verborgen emoties van een ander of jouw eigen emoties kunt. Je leert jouw emoties beter in de hand te houden en ontwikkelt krachtige strategieën om emoties bij anderen te herkennen en zo productieve relaties op te bouwen en in stand te houden.

De twee laatste cursusdagen leer je met behulp van vijf communicatiekanalen de waarheid te evalueren. Deze beproefde methode helpt je bij gesprekken waarbij de waarheid van belang is. Of het nu gaat om een belangrijk verkoopgesprek, gesprekken tijdens onderhandelingen of andere face to face highstake gesprekken.

Uiteraard zorgen wij voor een veilige cursusomgeving en professionele, Paul Ekman gecertificeerde trainers.

We hopen je te mogen begroeten op 5 oktober!

Nieuwsgierig geworden? Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar in deze cursus!

Heb jij jouw opleidingsbudget al gebruikt?

Beschikt jouw organisatie ook over een opleidingsbudget? Daarmee kun je vaak voordelig en soms zelfs kosteloos een opleiding volgen!

Heb je je altijd al willen verdiepen in geavanceerde gesprekstechnieken en waarheidsvinding? Heb je onze combinatiecursus gezien, maar heb je zelf niet voldoende budget om deze cursus te volgen? Dan is de inzet van een opleidingsbudget vaak een uitstekende mogelijkheid.

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het opleidingsbudget niet gebruikt. Dat is jammer, want de inzet van jouw opleidingsbudget is een makkelijke en voordelige manier om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld met behulp van onze combinatiecursus.

Wil je jouw gesprekstechnieken verbeteren en leren hoe je de methodes van onder andere Dr. Paul Ekman kunt toepassen tijdens belangrijke gesprekken? Schrijf je dan nu in op onze vierdaagse combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding.

Van 5 t/m 8 oktober wordt de cursus weer gegeven op onze vaste trainingslocatie in Woudenberg. Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar.

Meer informatie over ons cursusaanbod vind je hier!

Heb je je altijd al willen verdiepen in geavanceerde gesprekstechnieken en waarheidsvinding? Heb je onze combinatiecursus gezien, maar heb je zelf niet voldoende budget om deze cursus te volgen? Dan is de inzet van een opleidingsbudget vaak een uitstekende mogelijkheid.

Naar schatting wordt elk jaar 40% van het opleidingsbudget niet gebruikt. Dat is jammer, want de inzet van jouw opleidingsbudget is een makkelijke en voordelige manier om je verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld met behulp van onze combinatiecursus.

Wil je jouw gesprekstechnieken verbeteren en leren hoe je de methodes van onder andere Dr. Paul Ekman kunt toepassen tijdens belangrijke gesprekken? Schrijf je dan nu in op onze vierdaagse combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding.

Van 5 t/m 8 oktober wordt de cursus weer gegeven op onze vaste trainingslocatie in Woudenberg. Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar.

Meer informatie over ons cursusaanbod vind je hier!

Een streepje voor tijdens onderhandelingen?

Een grotere kans hebben om iemand te doorgronden? Een streepje voor hebben tijdens onderhandelingen? Of wil je gewoon mensen (en jezelf) beter leren begrijpen?

Tijdens onze vierdaagse combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding leer je de emoties te lezen van jouzelf en die van een ander.

Daarnaast leer je de waarheid van een gesprek te evalueren, tijdens high stake gesprekken kan waarheidsvinding een belangrijke factor zijn.

Onze ervaren trainers Tim en Marc zijn Paul Ekman gecertificeerde trainers en nemen je tijdens deze vier dagen graag mee in de wereld van Emotionele Intelligentie en Waarheidsvinding. Tijdens de training worden zij ondersteund door onze trainer in opleiding, Anika.

De eerste twee dagen volg je de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken, de laatste twee dagen zijn goed gevuld met Toegepaste Waarheidsvinding. Beide cursussen kunnen (desgewenst) worden afgesloten met een test.

Van dinsdag 05 oktober t/m vrijdag 08 oktober verzorgen wij deze combicursus op onze vaste trainingslocatie in Woudenberg.

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de cursus.

Geavanceerde Gesprekstechnieken en Toegepaste Waarheidsvinding samen in één vierdaagse combinatiecursus!

Altijd al willen leren hoe je moet omgaan met jouw eigen emoties en de emoties van een ander tijdens een gesprek? Wil je ook een inschatting leren maken van het waarheidsgehalte?

Volg dan onze combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding van 5 tot en met 8 oktober 2021.

Deze Nederlandse versies van Emotional Skills and Competencies (ESaC) en Evaluating Truthfulness and Credibility (ETaC) van Dr. Paul Ekman worden vanaf nu door Woodland Emotional Intelligence aangeboden als combinatiecursus.

Beide cursussen staan op zichzelf, waardoor een gedeeltelijke overlap niet te voorkomen is.
In overleg met Paul Ekman International is overeengekomen dat Woodland Emotional Intelligence beide cursussen combineert in een vierdaagse cursus.

De eerste twee dagen volgt u de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken en de volgende twee dagen de cursus Toegepaste Waarheidsvinding. Beide cursussen sluit u (desgewenst) af met een test.

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van beide cursussen

Waarom is liegen moeilijk?

Vind je het makkelijk of moeilijk om een leugen te vertellen? In onderstaande tabel van Dr. Paul Ekman, expert in het herkennen van misleidingen, vind je die factoren die het makkelijk of juist moeilijk maken om een leugen te vertellen.

Wil jij ook leren de waarheid te herkennen? Neem dan eens verder een kijkje op onze website! Of meld je aan voor één van onze cursussen!

Bedriegersgenot (Duping Delight)

In onze post over het programma ‘De Verraders’ was het zogenaamde bedriegersgenot iets wat ons opviel bij een van de verraders. Bedriegersgenot is een vorm van emotionele belasting die ontstaat als iemand niet de waarheid vertelt.

Het is het plezier dat iemand stiekem en onbewust laat zien als hij niet de waarheid heeft verteld en dit wel wordt geloofd door de ander. Het plezier dat hieraan wordt beleefd kan niet altijd worden onderdrukt.

Wil je ook het bedriegersgenot leren herkennen? Dat kan tijdens een van onze cursussen.

Ga voor meer informatie naar onze website: https://woodlandei.nl.

Wil je meer lezen over Duping Delight zoals Dr. Paul Ekman het bedriegersgenot omschrijft?
lees dan hier verder.