fbpx

Herbeleving gênante momenten in een veilige omgeving

Bij de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken (ESaC)/Toegepaste Waarheidsvinding (ETaC) herbeleven onze cursisten gênante momenten. Dit doen zij tijdens de oefening met de rode en witte steentjes. Trek je een rood steentje, dan vertel je een niet waar gênant verhaal, trek je een wit steentje dan vertel je een waar gênant verhaal. In haar quote herinnert cursist Rachel haar gênante momenten tijdens de cursusweek van april. De omgeving waarin de cursisten hun verhalen delen is veilig: wat je vertelt in de cursusruimte, blijft in de cursusruimte.

Meer weten over deze cursus? Neem dan contact met ons op!

Truth bias?

Bij truth bias neig je, bij gebrek aan bewijs, aan te nemen dat de gesprekspartner de waarheid spreekt. Deze truth bias ontstaat omdat partners vaker wel dan niet de waarheid vertellen.

Gezichtsuitdrukkingen tijdens cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken (ESaC)/Toegepaste Waarheidsvinding (ETaC)

Bij onze combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding leren onze cursisten de methodiek van Dr. Paul Ekman. In zijn methodiek stelt Ekman dat emoties universeel zijn. Dit heeft hij onder andere onderzocht in Papoea Nieuw Guinea. Tijdens dat onderzoek verzamelde hij een groep mensen die tijdens hun leven zeer weinig contact hebben gehad met de westerse samenleving. De foto’s met gezichtsuitdrukkingen van de leden van de Fore-stam worden tijdens de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding gebruikt.

Prachtige evaluatie team WoodlandEI!

Zodra de vijfdaagse combinatiecursus erop zit vragen wij de cursisten een evaluatie in te vullen. Feedback krijgen op dat wat je presenteert is goed en leerzaam. In de evaluatie vragen wij hen naast de beoordeling van het materiaal, de locatie en de trainers, de hele cursus een rapportcijfer te geven.

De cursisten van de in-company cursus van maart waren zeer tevreden, zij gaven ons een prachtige 9!

Trots op team WoodlandEI!

Uit de oude doos…

Uit de archieven van RTL4. Trainer Marc op de koffie bij Quinty Trustfull in RTL4-Live. In aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen van 2017, vertelt Marc haar de in en outs van de methodiek van Paul Ekman om een leugen, of zoals Woodland Emotional Intelligence dat liever zegt, de waarheid te herkennen.

Wil je de uitleg van Marc terugzien? Kijk dan via deze link naar RTL XL

Terugkomdag ESaC/GGT en ETaC/TW: zaterdag 18 juni 2022

Ooit een cursus Emotional Skills and Competencies (ESaC)/Geavanceerde Gesprekstechnieken (GGT) of Evaluating Truthfulness and Credibility (ETaC)/Toegepaste Waarheidsvinding gevolgd en toe aan een opfrisser?

Zaterdag 18 juni organiseert Woodland Emotional Intelligence een terugkomdag voor alle cursisten die ooit een cursus ESaC/GGT en/of ETaC/TW hebben gevolgd. Uiteraard op onze vaste cursuslocatie Schimmel1885 in Woudenberg.

Meer weten? Het programma volgt binnenkort!

Wereld Darwin-dag

Het is vandaag, 12 februari, wereld Darwin-dag. Darwins werk en leven lieten een blijvende impact na op wetenschap, filosofie en de mensheid in z’n geheel.

Met het boek The Expression of the Emotions in Man and Animals (1872), is het herkennen van universele emoties[1] eigenlijk begonnen. In dit boek verzamelde Darwin bewijs dat sommige emoties universeel zijn.

Trainer Marc vertelt over de ontdekking van universele emoties door Darwin

In de trainingen van Woodland Emotional Intelligence werk je met het herkennen van micro-expressies en het aan de hand daarvan opstellen van hypotheses. Zo ben je beter in staat je in te leven in je gesprekspartner en kun je gerichtere vragen stellen aan je gesprekspartner.


[1] EKMAN, PAUL. Darwin, Deception, and Facial Expression,

Haal meer uit je (zakelijke) gesprekken!

Wil jij ook meer resultaat uit je gesprekken halen? Daarnaast een grotere kans hebben om iemand te doorgronden? Of om een streepje voor te hebben tijdens onderhandelingen? Misschien wil je gewoon mensen (en jezelf) beter leren begrijpen?

Tijdens onze vierdaagse combinatiecursus Geavanceerde Gesprekstechnieken/Toegepaste Waarheidsvinding leer je de emoties te lezen van jouzelf en die van een ander.

Daarnaast leer je de waarheid van een gesprek te evalueren, dit kan tijdens veel (zakelijke of operationele) gesprekken een belangrijke factor zijn.

Onze ervaren trainers Tim en Marc zijn Paul Ekman gecertificeerde trainers en hebben deze skills zelf toegepast onder operationele omstandigheden. Zij nemen je tijdens deze vier dagen graag mee in de wereld van Emotionele Intelligentie en Waarheidsvinding. Tijdens de training worden zij ondersteund door onze trainer in opleiding, Anika.

De eerste twee dagen volg je de cursus Geavanceerde Gesprekstechnieken, de laatste twee dagen zijn goed gevuld met Toegepaste Waarheidsvinding. Beide cursussen kunnen (desgewenst) worden afgesloten met een test.

Van dinsdag 22 tot en met donderdag 25 maart verzorgen wij deze combicursus op onze vaste cursuslocatie in Woudenberg.

Nooit te oud om te leren!

Vol trots kunnen wij melden dat onze trainer Tim zijn opleiding MSc Communication, Behaviour and Credibility succesvol heeft afgesloten.

Tim heeft deze opleiding gevolgd aan de Manchester Metropolitan University. De universiteit verzorgt deze opleiding samen met de Emotional Intelligence Academy.

Zijn onderzoek heeft Tim gedaan binnen het Ministerie van Defensie. Hij kijkt terug op een interessant en mooi avontuur, dat zich in deze gekke tijden vooral online heeft afgespeeld.

Voor WoodlandEI een verdieping en waardevolle aanvulling op de bij Tim al aanwezige kennis op het gebied van Emotional Intelligence, Geavanceerde Gesprekstechnieken en Waarheidsvinding.